Barbarez o plasmanu BiH na SP: Ovo morate doživjeti, riječima se ne može opisati

Legendarni kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez dao je opsežan intervju za Fifa.com. Nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Bosna i Hercegovina je postala hit u svijetu, a nekadašnji kapiten Zmajeva Sergej Barbarez pokušao je pojasniti koliko ovaj uspjeh znači svim Bosancima i Hercegovcima.

“Ovo što se sada dešava, duboko utiče na sve bh. građane. Činjenica da smo izborili plasman u Brazil za nas nema cijenu. Posebno nakon što smo dva puta za redom ispali u baražu”, priča Barba.

“Fudbal je pokazao našoj zemlji šta se sve može napraviti. Ovo morate doživjeti, jer nema riječi s kojima bi se to moglo opisati”. Barbarez je za reprezentaciju BiH odigrao 47 utakmica, u kojima je postigao 17 golova i dan danas važi za jednog od najboljih bh. reprezentativaca.

“Uspjeh reprezentacije je ono s čim se Bosanci ponose. Bilo je veoma emotivno vidjeti da moji nasljednici u reprezentaciji idu u Brazil. Nisam mogao sjedeći gledati utakmicu u Litvaniji. Bio sam previše nervozan”, priznaje Barbarez.

“Dva puta smo uzastopno ispadali u baražu. To je bilo nevjerovatno bolno. Sada smo momci pokazali svima koliko mogu”. Nakon pobjede u Litvaniji, selektor BiH Safet Sušić je izjavio kako želi u Brazilu odigrati barem sedam utakmica. Barbarez smatra da se Pape nije šalio:

“Ne znam da li se šalio, ali njegov izraz lica izgledao mi je prilično ozbiljno”, zaključio je ovaj Mostarac.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close