BiHPrivreda

Banjalučka firma “Europress studio” zatvorena zbog odlaska radnika

Štamparija “Europress studio”, nekada uspješno banjalučko preduzeće, zatvorena je prije dvije sedmice zbog odlaska radnika na rad u inostranstvo. Firma je zatvorena nakon devet godina poslovanja.

„Zatvorili smo štampariju jer nije više bilo radnika stručnih da rade. Oni koji su bili, otišli su u zapadne zemlje. Izvađen je zdrav zub, i 9 godina ulaganja ode niz vodu“, objavio je radnik štamparije Igor Kremenović.

U videu koji je podijelio na svom Facebook profilu, Kremenović je pokazao prazne zidove štamparije koja je nekad uspješno radila i obezbjeđivala posao za nekoliko porodica.

„Ovo je ono što je ostalo od zdrave štamparije koja je radila punih 9 godina. Štamparija je radila sa ozbiljnim firmama. Ostali su samo prazni zidovi“, kazao je Kremenović u videu.

Kako kaže, radnici su napustili državu u potrazi za boljim životom.

„Dva-tri tehničara otišla su a mi ovdje ne možemo da nađemo sručne radnike“, kazao je.

No napomenuo je da to nije jedini problem. Nisu mogli da se bore ni sa plaćanjem računa i izvršavanjem njihovih obaveza u situaciji kada dobavljači ne izvršavaju svoja plaćanja prema njima.

„Bila je to zdrava štamparija a sada je zatvorena. To je kao da vadite zdrav zub“, kazao je Kremenović.

On je i prije nekoliko dana, gostujući na jednoj bh. televizijskoj stanici, ukazao na problem nedostatka radne snage i odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine.

 

Biznisinfo

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close