BiHKultura življenjaLifestylePolitika

Banjalučanka s diplomom: Vozi kamion, pravi torte, radi kao teniski sudija…..

Ana Lukajić / Banjalučanka s diplomom: Vozi kamion, pravi torte, radi kao teniski sudija…..

Savjetujem svim ženama da što više ulažu u sebe, da se što više trude i bore za sebe, jer sigurno će im se to na kraju isplatiti. Svaki trud i svako znanje vrijedit će im nekada, poručila je povodom Međunarodnog dana žena svestrana mlada Banjalučanka Ana Lukajić.

Sa 26 godina, osim što je diplomirala na Fakultetu političkih nauka, smjer međunarodni odnosi, Ana je optičarka, kozmetičarka, poslastičarka, teniski sudija, model i vozačica visokoteretnih vozila.

Fakutetsku diplomu do sada nije imala priliku da koristi, odnosno da pronađe posao u skladu s tim zvanjem, ali bez obzira na to njen radni dan traje i do 15 sati obzirom da pored povremenih poslova svakodnevno radi u jednoj banjalučkoj optičarskoj radnji i kozmetičkom salonu.

“U optici radim puno radno vrijeme osam sati, a u salonu po potrebi zavisi od koliko imam klijenata zakazanih, a to se uglavnom svodi na najmanje 12 do 15 radnih sati dnevno”, ispričala je Ana Lukajić.

Govoreći o fakultetskom obrazovanju konstatovala je da je vjerovatno sudbina tako htjela da se ne bavi onim za šta se školovala.

“Bila mi je želja da se bavim tim, nije bilo prosto prilike pa sam se preorjentisala na drugu stranu gdje ima i posla”, kaže ona.

Pošto je u srednjoj školi stekla zvanje kozmetičkog tehničara već deset godina bavi se tim poslom.

“Radim nokte i ostale kozmetičke usluge. U optici sam sasvim slučajno, došla sam prije dvije godine i naučila i taj posao, zapravo zanat”, rekla je Ana.

Kada je u pitanji vožnja kamiona i autobusa, Ana je krenula od početka, polaganja vozačkog ispita za automobil, a uslijedili su i kamion, motor i veliki kamion.

“Ne znam, prosto je to nekako bilo normalno. Pošto mi se otac i brat bave prevozom bilo je normalno da i ja položim za to iako sam žensko”, kaže mlada Banjalučanka koja se za volanom autobusa i kamiona osjeća kao u običnom automobilu.

Dok joj je otac prenio ljubav prema vozilima, majka je zaslužna za većinu ostalih Aninih usmjerenja, a naročito za znanje i ljubav prema izradi torti.

AA

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close