Bakir Izetbegović primio Amela Tuku

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas bh. atletičara Amela Tuku i predstavnike Atletskog saveza BiH. Na sastanku je razgovarano o sve boljim rezultatima u bh. sportu, te o mogućnostima za njihovo dalje unapređenje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je istaknuo da sportski uspjesi Amela Tuke imaju značaj za naše društvo u cjelini, kao i za dalju afirmaciju Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu.

Uz čestitke Tuki za dosadašnje izuzetne nastupe u okviru prestižnih svjetskih takmičenjima u atletici, Izetbegović je izrazio  zadovoljstvo činjenicom da je bh. sport u primjetnoj ekspanziji i da naši državni reprezentativci postižu sve bolje rezultate.


Amel Tuka je zahvalio članu Predsjedništva BiH na čestitki i kontinuiranu podršku koju pruža sportistima i našem sportu u cjelini, nadajući se još boljim rezultatima u budućnosti.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo, te načelnik Općine Zenica Husein Smajlović, koji su člana Predsjedništva BiH informisali o aktivnostima koje se provode u pripremama za svjetsko atletsko prvenstvo u Pekingu ove godine.

Sagovornici su se usaglasili da dosadašnji uspjesi bh. sportista trebaju predstavljati dodatni motiv institucijama u BiH da značajnije podrže vrhunski sport i sportiste.

Izetbegović je poželio Amelu Tuki i atletskoj reprezentaciji BiH puno uspjeha na predstojećem svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu, te u njihovom daljem radu.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close