Austrijska vojna misija u BiH donirala 30.000 KM za OŠ Kulin ban

Jučer je, u OŠ “Kulin ban” u Visokom, održana prigodna svečanost povodom završetka radova na obnovi podova, učionica i postavljanja nove rasvjete, koje je financirala austrijska vojni misija u BiH (CIMIC).
Na svečanosti su prisustvovali predstavnici CIMIC-a u BiH, austrijski ambasador u BiH Martin Pammer, te predstavnici Vlade ZDK, premijer Munib Husejnagić, ministri Senka Balorda i Mirko Trifunović.

“Prijatelji iz Austrije već 20 godina pomažu obnovu, ali i rad naše škole. Današnjom svečanošću je zatvoren projekt koji smo napisali, a radi se o prioritetnim ulaganjima u našoj školi. Prošle godine je uloženo 10.000 eura u krovnu konstrukciju, a u drugom dijelu je urađeno 12 učionica sa zamjenom podova i urađena je kompletna rasvjeta u svim učionicama, kabinetima i kancelarijama škole. Vrijednost radova je 30.000 eura, a ova saradnja će se nastaviti. Već su u planu i novi projekti, a sljedeće je završetak krovne konstrukcije na pomoćnim objektima, mokrih čvorova i dijela sale, a ključni projekt će biti utopljavanje škole, odnosno postavljanje toplotne izolacije i fasade na školi, čime ćemo uštedjeti 30% na grijanju” – istakao je direktor Brkić.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close