BiHPolitika

Asmir Hodžić: “Laž je da protjerujemo Srbe, nikada niko nije ekshumiran sa groblja”

IZVRŠNI DIREKTOR “POKOPA” ASMIR HODŽIĆ ZA “SB”: “Laž je da protjerujemo Srbe, nikada niko nije ekshumiran sa groblja”

Politici bi bilo bolje da se bavi pričama o ekshumacijama po Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu, a da se Sarajeva okane.

Nakon pisanja beogradske “Politike” i huškačkog naslova “Sarajevska vlast protjeruje i mrtve Srbe”, u kojem je napisano da se prekopava 13.000 srpskih grobova na devet grobalja u Kantonu Sarajevo, potražili smo odgovor u nadležnom kantonalnom preduzeću “Pokop”.

Izvršni direktor za pogrebnu djelatnost i tehničke poslove u KJKP Pokop Asmir Hodžić u izjavi za Slobodnu Bosnu podvlači da je tekst beogradske Politike sraman i da nikada niko na groblju Bare nije ekshumiran zbog neplaćanja održavanja groblja.

Kategorično je kazao da je “čista laž da se Srbi protjeruju sa grobalja u Kantonu Sarajevo, nikada niko nije ekshumiran, to što piše Politika čisti je fašizam”.

“Mi redovno vršimo ekshumaciju onda kada porodica želi da se proširi ili produbi grobnica za ukop novih članova. Uvijek radimo u skladu sa procedurama. Pred punom odgovornošću tvrdim da nikada niko nije ekshumiran ako procedure nisu ispoštovane”, veli Hodžić.

Rekao je da je Politici bolje da se bavi pričama o ekshumacijama po Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu, a da se Sarajeva okane.

Podsjećamo da iza čitave priče stoji predsjednik Ujedinjene Srpske i predsjedavajući Srpskog kluba u Parlamentu BiH Nenad Stevandić.

“To rade oni koji se često pozivaju na multietničnost i demokratiju. Njihova namjera je da nakon što su uništili srpsku imovinu i živote mnogobrojnih Srba, unište i grobove njihovih umrlih. Nema, naravno, reakcije predstavnika međunarodne zajednice u BiH”, rekao je za Politiku Stevandić.

(K.S./S.B.)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close