Asmir Begović otvorio sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“

Golman reprezentacije BiH Asmir Begović je danas u Sarajevu simbolično otvorio sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, čiju je izgradnju finansirala njegova humanitarna fondacija.

Asmir je prije dolaska na okupljanje reprezentacije posjetio ovu ustanovu gdje se družio sa učenicima Zavoda, koji će prvi put dobiti svoje sportsko igralište, a kraj radova je planiran za mjesec april ove godine.

Tim povodom u prostorijama Zavoda održana je press konferencija na kojoj su, osim Begovića, prisustvovali i predsjednik Specijalne olimpijade BiH Enver Ćosiskić, načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor zavoda „Medjenica“ Selmir Hadžić.

Asmir Begović se prisutnima zahvalio na podršci i istakao: „Prije dvije godine sam bio ovdje i upoznao ovu djecu. Prirasli su mi za srce i odmah sam poželio da uradim nešto za njih. Drago mi je da vidim da projekat ide prema planu i nadam se da će izgradnja igrališta uskoro biti završena.“

Predsjednik Specijalne olimpijade BiH Enver Ćosićkić je izjavio: „Zadovoljan sam što se projekat nalazi u završnoj fazi. Hvala svima koji su pružili podršku, a posebno Asmiru Begoviću.“

Zahvalnost našem golmanu i Fondaciji Asmir Begović istakli su i Ibrahim Hadžibajrić i Selmir Hadžić.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close