Armin Gredić prvak Evrope u taekwondou

Selekcija Univerziteta u Sarajevu završila je učešće na 4.

Univerzitetskom taekwondo prvenstvu Evrope u Opatiji , ostvarivši još jedan historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu. Armin Gredić osvojio je titulu prvaka na najvećoj smotri studenata Evrope u kategoriji do 87 kg, a Ivan Šolić je bio bronzani u kategoriji preko 87 kg, saopćeno je iz Taekwondo cluba Novi Grad Sarajevo.

Armin Gredić je nakon kvalifikacionih borbi, u četvrtfinalu porazio predstavnika Austrije, u ponufinalnoj borbi predstavnika Njemačke i u finalu, odlukom sudaca, nakon dodatne četvrte runde zasluženo slavio protiv bjeloruskog takmičara. Armin Gredić, student Zdravstvenih studija u Sarajevu, član je sarajevskog Novog Grada.

Ivan Šolić je u regularnom tijeku takmičenja, nakon prve pobjede protiv predstavnika Kipra, u drugoj borbi poražen od takmičara iz Austrije. U repasažu, nakon toga pobjedio je predstavnika Njemačke, te je zaustavljen od predstavnika Portugala, tako da je ostao na izuzetno solidnoj trećoj poziciji Evropskog univerzitetskog prvenstva. Ivan Šolić, student je Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu, te član korčulanskog taekwondo kluba Forteca.

Još jedan član ekipe, Alen Čukurija izgubio je prve borbe kako u regularnom toku takmičenja tako i u repasažu, od predstavnika Bjelorusije i Slovačke i nažalost ostao bez plasmana. Alen Čukurija je nastupao u kategoriji kategoriji do 74 kg, student je Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu i također član sarajevskog Novog Grada.

Univerzitetsko prvenstvo Evrope održavalo se od 10. – 14. novembra u Opatiji, a takmičenje je bilo odlična uvertira taekwondo nastupima na Evropskoj univerzijadi koja je na programu naredne godine u Zagrebu i Rijeci.

Takmičare su vodili treneri Ante Šegedin i Belmir Berberović.

Autor: Redakcija – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close