Visoko

ARHEOLOZI U ŠOKU: U bosanskim piramidama pronađen burek od sira

ARHEOLOZI U ŠOKU: U bosanskim piramidama pronađen burek od sira

 

Piše: news-bar.hr

 

Ovo otkriće izazvalo je masovne prosvjede i negodovanja, zbog čega se oformilo posebno povjerenstvo koje je piramide proglasilo lažnima pa i time svako otkriće pronađeno u njima.

 Činjenica da je u rijetko čemu Bosna i Hercegovina toliko složna kao što je to u slučaju piramida u Visokom i u tome da burek od sira jednostavno ne postoji, dovedena je u pitanje. Tim arheoloških stručnjaka s njemačkog instituta Paulaner, predvođen doktorom Erdingerom u bosanskim piramidama našao je artefakt koji će zauvijek promijeniti tekovine povijesti susjedne nam države.

– Godinama su piramide bile osporavane, ali mi smo našli maleni ulaz u njih. Unutrašnjost piramida je relativno oskudna, ali zidovi su dobro ožbukani strojnom žbukom, što ukazuje na autentičnost kad uzmete u obzir lokaciju. U središtu piramide nalazio se artefakt, zlatna kutija u kojoj se nalazio, ni manje ni više nego mumificirani burek od sira! Kao dokaz autentičnosti u kutiji je bio i jogurt, što jasno dokazuje da je riječ o bureku. Ovo otkriće uvelike mijenja povijest Bosne i Hercegovine te ustaljene paradigme, vjerovanja i uvjerenja žitelji bez obzira na entitet – rekao nam je ushićeno doktor Erdinger, pokazujući nam slike mumificiranog bureka od sira.

Čim se vijest pročula, u BiH počeli su masovna negodovanja i prosvjedi.

– Nama će Švabo govoriti što je burek, a što sirnica. To je neki Zagrepčanin ostavio tamo da bi nas zajebo – rekao nam je stariji gospodin, pritom pokazujući nam što je pravi burek.

Zbog masovnih prosvjeda diljem federacije, sazvan je krizni stožer domaćih arheologa, povjesničara i stručnjaka koji su jednoglasnom odlukom proglasili piramide lažnima i nepostojećim te samim time i otkriće unutar njih.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close