-TopSLIDEOstali sportoviSport

Apsurdna odluka ATP-a o Đokoviću?

Mediji prenose da je ATP ponovo ignorisao najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića kada su u pitanju priznanja za tek završenu sezonu.

Čak nije ni među nominovanima. U tek završenoj sezoni osvojio je tri grend slema, igrao finale na Vimbldonu, osvojio je Završni masters u Torinu, godinu je završio na prvom mjestu, prešao 400 nedjelja na vrhu ATP liste. Zaista je nevjerovatno da ništa od toga nije bilo dovoljno da bar bude kandidat.

Na listi za nagrade nalaze se i Karlos Alkaraz, Grigor Dimitrov, Janik Siner, Mateo Arnaldi, Ben Šelton, Aleksander Zverev, Gael Monfis i mnogi drugi. Nigdje nema Novaka. Jedino gdje se spominje srpski igrač jeste među kandidatima za najboljeg trenera, odnosno tu je nominovan Goran Ivanišević, a javno se spekuliše da će ta nagrada otići u ruke Derena Kejhila i Simonea Vangocija koji rade sa Sinerom.

Navijači srpskog igrača uvjereni su da to ima neke veze sa tim što je osnovao sindikat igrača PTPA koji se bori za prava igrača upravo protiv ATP-a i njihovih pravila.

Ovako izgleda spisak nagrada i lista kandidata za spomenute nagrade:

Trener godine: Kreg Bojton (Hurkač), Kejhil i Vangoci (Siner), Huan Karlos Ferero (Alkaraz), Goran Ivanišević (Đoković), Brajan Šelton (Šelton).

Štefan Edberg nagrada za sportsmena godine (fer-plej): Alkaraz, Dimitrov, Hurkač, Siner.

Igrač koji je najviše napredovao: Siner, Šelton, Jubanks, Arnaldi Povratak godine: Kepfer, Monfis, Štruf, Zverev Novajlija godine: Koboli, Fils, Mikelsen, Striker, van Aš.

buka

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close