-TopSLIDEBiHOpćine BiHPolitika

APEL: Goražde grca od pandemije. Pomozite!

“Od pristiglih AstraZeneca, dobiti ćemo tek 170 doza. Zacijelo poražavajuće i maćehinski!

Bosansko-podrinjski kanton Goražde u alarmantnoj je situaciji, zbog eksplozije pandemije koronavirusa

Dopredsjedavajuća Skupštine BPK, Edita VVELIĆ (DF) uputila je apel u kojem moli da se ovom kantonu, solidarno, upute vakcine.

“BPK je do sada dobio oko 100 doza Astra Zeneca vakcine iz donacije Srbije.

Trenutna epidemiološka situacija govori da se u periodu od 12. do 24. marta broj pozitivnih skoro upeterostručio. Bolnički kapaciteti postaju premali za sve pacijente, a medicinsko osoblje je na izmaku snage.

Vlada BPK Goražde, bez odlučnosti i sistemskog pristupa, okupirana borbom za zaštitu pozicija poduzima vrlo malo aktivnosti na sprječavanju širenja virusa, a još manje se bori za veći broj doza vakcina.

Tako je BPK Goražde doveden u situaciju da moli za pomoć”, piše ona.

Od jučer pristiglih Pfizer vakcina, navodi Velić dalje, BPK Goražde će dobiti 84 doze što nije ni blizu dovoljnog broja s obzirom na izrazito složenu epidemiološku situaciju.

“Od pristiglih AstraZeneca, dobiti ćemo tek 170 doza.

Zacijelo poražavajuće i maćehinski!

Kako bismo izbjegli dalje usložnjavanje stanja, a u situaciji kad nam ne preostaje ništa drugo nego da se solidariziramo, apeliram na organizacijske jedinice vlasti u BiH da se, po uzoru na entitet RS koji je dio svog kontigenta prepustio Brčko Distriktu kako bi stanovnici BD dobili par stotina više od planiranog, solidariziraju sa stanovništvom BPK Goražde koje se suočava sa teškom epidemiološkom situacijom”, napisala je Velić u svom apelu za pomoć stanovništvu Goražda.

politicki.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close