logo
bios

‘Andrićevi dani’: Otvorena izložba slika i asamblaža Edina Numankadića

Objavljeno prije 8 mjeseci . u čet, okt 10th, 2019

Manifestacija “Andrićevi dani” trajat će do 9. studenoga, do kada će biti upriličeno više od 30 sadržaja

Izložba slika i asamblaža Edina Numankadića, iz ciklusa Slike/Zapisi i Kutije, otvorena je u Zavičajnom muzeju Travnik, u okviru manifestacije Andrićevi dani koja se održava u znak sjećanja na književnog nobelovca Ivu Andrića.

Direktorica Zavičajnog muzeja Fatima Maslić ističe da je Numankadić, kao jedan od najznačajnijih bh. umjetnika, poklonio Muzeju zbirku, s 35 djela koja su nastala u poslijeratnom ciklusu.

– Ona će se pridružiti izložbi od 40 djela koja smo dobili u okviru legata profesora Asima Đelilovića. Nadamo se da će uskoro sve naše zbirke i djela pronaći mjesto u umjetničkoj galeriji grada Travnika i ovo nam je jedan od razloga da se više potrudimo i što prije završimo priču oko njene izgradnje – kazala je Maslić.

U okviru manifestacije “Andrićevi dani”, u srijedu navečer je izvedena i predstava “Grad, u gradu čaša, u čaši slon”, u produkciji Centra za kulturu Travnik, a program će danas biti nastavljen promocijom knjige “Pišem ti bosančicom” i radionicom “Bosančica za djecu”.

Manifestacija “Andrićevi dani” trajat će do 9. studenoga, do kada će biti upriličeno više od 30 sadržaja.

(Fena/mr)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh