-TopSLIDEOstali sportoviSport

Anđela Samardžić osvojila srbrenu medalju na Evropskom borilačkom prvenstvu

Judo reprezentativka BiH i predstavnica Univerziteta u Sarajevu Anđela Samardžić osvojila je srebrnu medalju prvog dana Evropskog univerzitetskog borilačkog prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 21. do 23. jula.

Anđela je nastupila u kategoriji do 57 kg i ostvarila četiri pobjede nad predstavnicama Njemačke – Kyra Brand, Austrije – Paula Filzwieser, Holandije – Danique Janssen i Francuske – Salome Guerre, dok je u finalnom meču bolja bila predstavnica Njemačke Jana Ziegler.

Anđela Samardžić je inače studentica Prehrambeno-poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Medalju joj je uručio tehnički direktor EUSA (Evropska Univerzitetska Sportska Asocijacija) Branislav Crnogorac.

Također, na prvenstvu danas je nastupila i studentica Edukacijskog fakulteta u Travniku Mila Petrović, te osvojila peto mjesto sa tri pobjede i dva poraza.

Sutra nas očekuju nastupi Mustafe Hebiba do 81kg Univerzitet u Sarajevu, Domagoja Pušića do 81kg Sveučilište u Mostaru, Tonija Miletića do 90kg Univerzitet u Sarajevu, Božidara Vučurevića do 90kg Univerzitet u Banja Luci i Domagoja Marića do 100kg Sveučilište u Mostaru.

Ovo prestižno Evropsko univerzitetsko prvenstvo okupilo je 398 univerziteta iz 31 evropske zemlje i 1537 sportista, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close