NogometSport

Ancelotti: Zidane je promijenio način na koji gledam nogomet. Sve prije je nebitno

CARLO ANCELOTTI je za Sky Sports dao intervju u kojem je otkrio kako ga je Zidane svojim dolaskom u Juventus natjerao na promjenu nogometne filozofije. Slavni Talijan tvrdi da je morao mijenjati formaciju momčadi.

“Kad je stigao Zidane, pokušao sam promijeniti sustav. Zidane je prvi igrač uz kojeg sam mogao igrati drugačije od onog na što sam navikao. Sve prije postalo je nebitno”, rekao je Ancelotti o vremenu kad je trenirao Juventus pa dodao:

“U prvoj godini Zidaneovog boravka u Juventusu igrao sam u sustavu 3-4-1-2 s Del Pierom i Inzaghijem malo ispred Zidanea, a u drugoj sezoni sam to iza promijenio na četiri u liniji, a naprijed je sve ostalo jednako. Zidane je promijenio moje viđenje nogometa, bio sam uvjeren u 4-4-2 kao ispravnu formaciju, ali promijenio sam je da bih njemu dao šansu da bude najbolji.”

Igračima mora biti ugodno

Trenutni menadžer Evertona također je komentirao svoje vrijeme u Real Madridu, gdje mu je Zidane bio pomoćni trener u sezoni 2013./2014., kad je njegova momčad osvojila Ligu prvaka. 

“Ta momčad imala je problema prije nego što sam došao, činjenica da 12 godina nisu osvojili Ligu prvaka za njih je bila opsesija jer su klub koji je naučen osvajati trofeje. Nismo morali graditi ekipu oko Cristiana, kao što sam rekao i za Zidanea, ključ je staviti igrača na poziciju u kojoj se osjeća najugodnije”, rekao je Ancelotti pa dodao:

“Ne mislim da takve igrače treba opterećivati obrambenom taktikom, oni su napadači, postoje igrači kojima je posao da igraju obranu. Naravno, moraju igrati zajedno jer je momčad uvijek prva, ali igračima koji, kao Ronaldo, zabijaju svaku utakmicu, defenzivne upute nisu potrebne.”

index.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close