Visoko

Amra Babić se ne osvrće na podmetanja: Organizacija SDA Visokog ruši svoju načelnicu

Nakon saopštenja Općinskog odbora SDA Visoko o tome da “načelnica Visokog Amra Babić ne predstavlja stavove niti politiku SDA i nema više podršku organa SDABiH”, nije bilo javnog istupa prozvane načelnice.

(PIŠE: Mirza DAJIĆ – Oslobođenje)

Počelo se špekulisati da će prva žena-načelnik u istoriji ove općine, ali i prva načelnica u Evropi koja nosi hidžab, već u oktobru biti nezavisni kandidat za novi mandat na mjestu prve osobe izvršne vlasti u Visokom. Iz kabineta načelnice nam je objašnjeno da ona ne želi komentarisati saopštenja, već da nesuglasice treba riješiti na unutarstranačkim organima.

– Postoje različita mišljenja u stranci. Načelnica je uvijek radila u skladu sa zakonom i zakonskim propisima, transparentno i tako će biti i ubuduće. Njen uspješan rad najbolje prepoznaju građani, rečeno nam je iz kabineta načelnice Visokog, uz objašnjenje da nije bilo nikakvog razmišljanja načelnice da u narednim godinama bude nezavisni kandidat.

U saopštenju OO SDA Visoko, sa potpisom predsjednika Halima Zukića, navedeno je da “OO SDA Visoko u programskim opredjeljenjima i djelovanju ne prihvata autokratiju kao način rukovođenja”, te da osuđuje “nezakonito prisvajanje ovlasti organa uprave i rukovodnih i upravljačkih struktura javnih ustanova općine Visoko”.

Opširnije u današnjem printanom izdanju Oslobođenja

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close