Amra Babić prisustvovala oproštajnom govoru nj.e. Patricka Moona

Na poziv Centra za nove inicijative Općinska načelnica Amra Babić, u utorak 25.06.2013.g., prisustvovala je u biznis centru Unitic oproštajnom govoru Američkog ambasadora u BiH.

Američki ambasador je oproštajni govor održao u organizaciji Centra za nove inicijative (CNI), u kojem je između ostalog istakao da je trogodišnji mandat u BiH za njega bio nevjerojatno značajan i dragocjen period, posebno naglašavajući ulogu i značaj načelnika/ca i gradonačelnika/ca u BiH koji, za razliku od političara na višim nivoima svakodnevno rješavaju životne probleme građana s ograničenim finansijskim sredstvima i kompetencijama.

Također, u utorak 25.06.2013.g. Općinska načelnica sa saradnicima prisustvovala je konferenciji „Konkurentnost BiH i izazovi: podrška Europske unije razvoju MSP u BiH“ u organizaciji WYG International i EUSESBI i uz pokroviteljstvo Europske unije a koja se odnosila na podršku EU u osnivanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u Bosni i Hercegovini. Svrha konferencije jeste upoznavanje s angažiranošću i opredijeljenošću EU u vezi s osiguranjem podrške i ulaganja u ekonomski razvoj BiH.

www.magaziplus.eu – Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close