LifestyleZdravlje

Amira Kulačić o Arslanu: On je u polumrtvom stanju došao u Tursku

MALI LAV NA ODJELU INTENZIVNE NJEGE

Amira Kulačić o Arslanu: On je u polumrtvom stanju došao u Tursku, tu bol samo majka može da razumije…

 

Maleni Arslan Kulačić još se oporavlja nakon teške operacije na koju je odmah upućen nakon medicinskog transporta u Istanbul u utorak. Njegovo stanje je stabilno i smješten je na odjel intenzivne njege gdje trenutno čeka popodnevnu vizitu ljekara nakon čega bi, ukoliko sve bude uredu, trebao biti prebačen u bolnički apartman.
Sa njim u Turskoj su i otac Sabahudin i majka Amira. Ona je prvi put danas govorila za Avaz, što je i njen prvi istup u javnosti kako je priča o sedmomjesečnom Lavu podigla BiH ali i inostranstvo na noge u borbi za njegov život.
Na pitanje o stanju bebe, Amira nije mogla sudržati suze i jecaje. Kaže, teško joj je gledati ga tako nemoćnog u ovoj velikoj borbi.
– On je trenutno dobar, koliko može biti. Ali majka kao majka, bojim se. Samo što smo došli, hitna operacija, ja sam bila sama s njim. Ne znam ni sama odakle mi snaga. Zaprepaštena sam time da je naše dijete došlo s upalom uha od čega je jučer i dobio temperaturu, da nam to doktori u Sarajevu nisu rekli ili nisu vidjeli. Primjetila sam mu i nešto na očima, nisu isto otvoreni kapci i jedno oko se slabije kreće. Čekamo vizitu kada će nam doktori reći koliko njegovih moždanih ćelija je u funkciji – kroz plač nam je ispričala Amira.
Sabahudin i Amira su trenutno u hotelu koji je od klinike „Acibadem“ udaljen nekih 400 metara. Ukoliko bi Arslan bio prebačen u bolnički apartman, Amira bi bila s njim. Za dalje Arslanovo liječenje iznajmili bi stan, samo 30 metara od bolnice, gdje bi i Arslan boravio između terapija, što bi ih koštalo 400 eura mjesečno.
– Mi smo beskrajno zahvalni svim ljudima koji su se javili i pomogli da spasimo život naše bebe. On je u polumrtvom stanju došao u Tursku, tu bol samo majka može da razumije. Pored svega što prolazimo, ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji nas zovu i oprtužuju da krademo pare, administratore stranice na društvenim mrežama napadaju. Ljudi, meni ni dinar ne treba, sve što Arslanu ne bude trebalo mi ćemo vrlo rado dati da se pomogne i drugima, halal im bilo – kazala je Amira.
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close