Amir Zukić: Želja mi je da BiH bude zemlja sa privlačnim poslovnim ambijentom za investiranje i zapošljavanje

Poštovani, ovo je moje prvo javno obraćanje u sklopu kampanje za Opće izbore 2014. godine, kao kandidata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te ga u skladu s tim prenosim i u ovoj formi.

Želja mi je da Bosna i Hercegovina bude zemlja sa privlačnim poslovnim ambijentom za investiranje i zapošljavanje.

Sadašnja Bosna i Hercegovina je nefunkcionalna država sa, zasigurno, najskupljom i najneefikasnijom administracijom u Evropi i nažalost, nimalo slučajno, u stalnoj stagnaciji već dugi niz godina.

Istovremeno Bosna i Hercegovina je zemlja neiscrpnih prirodnih bogatstava sa puno neiskorištenih resursa i šansi.

Šta učiniti da se neiskorištene šanse iskoriste?
• Nužno je odstraniti iz politike sve nesposobne i politikantski opredijeljene pojedince;
• Uz to na najjednostavniji i najbrži način, preuzimanjem pravne stečevine EU, preuzeti pravne propise i standarde Evropske unije i dosljedno ih implementirati, kao najvažniju pretpostavku za pretvaranje Bosne i Hercegovine u zemlju atraktivnu i sigurnu za ulagače.

To znači da je nužno vratiti kompetentnost i moralne vrijednosti na mjesta odlučivanja, a jedno od najvažnijih je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na biračima je da prepoznaju koji su to ljudi koji to mogu obećati i ispuniti. Jedino tako možemo i Visokom vratiti davno izgubljenu poziciju lidera bosanske ekonomije.

Ne zaboravite da su naredni Opći izbori tek za 4 godine, a uzimajući u obzir trenutnu situaciju su možda naša posljednja šansa. Ove godine imamo šansu da se vratimo tamo gdje smo davno bili!

Za jače Visoko i jaču Bosnu i Hercegovinu! 
U JEDINSTVU JE SNAGA!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close