Amir Burko iz Visokog 9. na svjetskom takmičenju ribara

U parku prirode Hutovo Blato- Karaotok na rijeci Krupi od 05-11.08.2013. godine održano je 15. Svjetsko prvenstvo  ribara za osobe sa invaliditetom i 6. Svjetsko za ribare veterane. Na ovom takmičenju BiH nastupila je sa obje reprezentacije te u konačnom poretku reprezentacija osoba sa invaliditetom zauzela je 6. mjesto a 2.  mjesto zauzela je reprezentacija veterana.

U pojedinačnoj konkurenciji  reprezentativac BiH, član Saveza za sport i rekreaciju invalida iz Visokog Amir Burko zauzeo je 9. mjesto od ukupno 42 takmičara iz 12 zemalja učesnica.
Kod veterana visoko 3. mjesto i bronzana medalja pripala je Gopo Huseinu iz Tešnja.

Naše reprezentacije sačinjavali su takmičari iz oba bh entiteta i na ovom svjetskom takmičenju pokazali su jako dobre rezultate takmičenja, posebno ako znamo u kakvim uslovima i sa kakvim mogućnostima nastupaju. Uz minimalnu ili nikakvu podršku lokalne zajednice,  entiteta kao ni države BiH.    Jedna od najvećih zamjerki učesnika iz BiH oba entiteta odnosila se na lošu opremu, a posebno na dresovima i trenirkama koje su dobili nije bilo grba BiH, što im smeta ali i kod sudija stvara problem te im teško dozvole nastup bez državnog obilježja. Hoće i žele da se zna za koga i pod čijom zastavom nastupaju.

U svakom slučaju značajan je nastup naših reprezentativaca i naravno predstoji novo takmičenje uz nadu i očekivanje još boljih rezultata.

Reprezentacija osoba sa invaliditetom:
1. Czech Republic
2. Slovenija
3. Italija

Reprezentacija veterana:
1. Italija
2. Bosna i Hercegovina
3. Francuska

Foto  i tekst

Senad Goralija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close