Američki helikopteri štite konvoje DAIŠ-a od potencijalnih napada (VIDEO)

Mediji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata objavili su video na kojem se vidi kako helikopteri SAD-a štite konvoj Toyota automobila terorističke grupe DAIŠ, od mogućih napada.

U izvještaju ovih televizijskih kanala stoji: “U ovoj karavani se nalazi približno 200 automobila, koje prate teroristička grupa DAIŠ i helikopteri Sjedinjenih Američkih Država.”
Na temelju ovog izvještaja, vidi se da su američki helikopteri pratili karavanu iz neposredne blizine, bez ijednog ispaljenog  metka.

Clinton: Ranije smo se dogovorili da osnujemo DAIŠ na Sinaju!

Hillary Rodham Clinton, bivša ministrica vanjskih poslova SAD-a, je nedavno razotkrila javnosti podršku ove zemlje u osnivanju takozvane “islamske države”.
Clinton je u svojim memoarima napisala: “Mi smo učestvovali u ratovima u Iraku, Siriji i Libiji, borili se protiv vlade muslimanskog bratstva u Egiptu, ali sve se to promjenilo u periodu od 72 sata. Imali smo dogovor da se osnuje DAIŠ na Sinaju.”
Dalje kaže: “Namjera je bila da se u junu 2013. godine sastanemo sa svojim prijateljima iz Evrope i priznamo sve.”
Bivši šef nacionalne sigurnosti SAD-a je rekao kako su tri zemlje bile zadužene za osnivanje DAIŠ-a, a to su SAD, Velika Britanija i izraelski režim.

(Global CIR/Agencije)
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close