-TopSLIDEVisoko

Amer Hindija, direktor JP Visoko Ekoenergija: Cijena gasa za februar i mart bit će umanjena, a ukinut ćemo i taksu za mjerno mjesto

Dragi sugrađani, kao direktor JP „Visoko Ekoenergija“, želim s Vama podijeliti nekoliko bitnih informacija.

Naime, u moru poskupljenja koja nas prate proteklih mjeseci desilo se i poskupljenje cijena gasa i to u dva navrata.

Prvo poskupljenje bilo je u novembru 2021. godine, a drugo u januaru 2022. godine. Uzimajući u obzir ekonomsku situaciju i razne namete kojim su izloženi naši građani Uprava preduzeća zajedno s Gradskom Upravom dala je prijedlog da se za novembar i decembar cijene prema krajnjim potrošačima (domaćinstva, komercijalni potrošači i industrija) ne podižu, te da se poskupljenje subvencionira iz dobiti preduzeća. Sve to je potvrđeno i na sjednici Gradskog Vijeća. Iznos subvencije za novembar i decembar 2021. godine je 242.503 KM.

Za drugo poskupljenje koje je na snazi od 01.01.2022. Uprava preduzeća je opet zajedno s Gradskom Upravom dala prijedlog da se za mjesec februar i mart cijena gasa za domaćinstva koja trenutno iznosi 858,78 KM/1000 m3 smanji na cijenu 648,18 KM/1000 m3 koja je bila prije poskupljenja. Na ovaj način, teret poskupljenja će se pokriti opet iz dobiti preduzeća. Prijedlog je spreman i čekamo usvajanje na narednoj sjednici Gradskog Vijeća.

S menadžerske strane smatram da su ovo jako racionalne odluke i da ćemo našim sugrađanima olakšati već cjenovno tešku situaciju koju imaju na svim frontovima. Naš cilj je zadovoljan korisnik!!!

TO NIJE SVE!!!

Na vijećničku inicijativu gosp. Zijada Breščića uz apsolutno razumijevanje Nadzornog odbora, Uprava preduzeća dala je prijedlog UKIDANJA TAKSE ZA MJERNO MJESTO od 01.02.2022. koja se plaćala 2 KM mjesečno. Očekujemo usvajanje ovog prijedloga na narednoj sjednici Gradskog Vijeća.

Ovim potezima kojim ublažavamo udare na džepove naših korisnika potvrđujemo našu poslovnu politiku i svrhu postojanja Javnih preduzeća, a to je da budu na usluzi svojim građanima.

Izvor: FB profil Amer Hindija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close