Amel Mekić završio karijeru

Amel Mekić, jedan od najboljih bh. sportista, objavio je danas da se zvanično prestaje baviti takmičarskim sportskim aktivnostima.

– Ne želim u životu da se ničim bavim površno. Imam 33 godine i već sam docent, tako da se želim okrenuti akademskoj karijeri i da na tom području budem broj jedan u BiH i u regionu. Mojoj odluci, koja je sigurno najteža u životu, su ponajviše doprinijele razne povrede i operacije – kaže Amel Mekić za “Dnevni avaz”, te dodaje:

– Želim posebno da se zahvalim porodici, a pogotovo mojoj supruzi koja je najviše propatila kroz moju karijeru, koja nije bila nimalo laka s obzirom na to da sam imao osam operacija i mnogo psihičkih i emotivnih padova. Također, zahvaljujem se svom treneru Branislavu Crnogorcu.

Mekić je imao bogatu sportsku karijeru iza sebe, a svojevremeno je ponio i titulu “Sportska ličnost godine” u tradicionalnom izboru “Dnevnog avaza” i Avazovog “Sporta”.

– Najveći uspjeh mi je osvajanje Evropskog prvenstva u Istanbulu 2011. godine. Također, od MOK-a sam dobio stipendiju do sljedećih Olimpijskih igara, koje se odričem u korist mlađih sportista, koji će je na najbolji način iskoristiti – kaže Mekić za kraj.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close