Ambasador Republike Bugarske posjetio Općinu Visoko

Ambasador Republike Bugarske u BiH Angel Alexandrov Angelev danas je sa svojim zamjenikom Nikolajem Kolevim posjetio Općinu Visoko, gdje se susreo sa načelnicom Općine Visoko Amrom Babić i saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Općine Visoko sa Bugarskom, zatim o razvoju Bugarske kao i o politici Republike Bugarske prema BiH.

Dogovoreno je prisustvo predstavnika Općine Visoko 24.10. 2014.na Biznis forumu u Vanjskotrgovinskoj komori BiH gdje će se održati prezentacija bugarskih općina, te  4.11.2014. na Jahorini gdje će biti održan forum na temu prezentacije turističkih potencijala Bugarske i BiH.

-Razlog moje posjete Općini Visoko je da se upoznam sa načelnicom Babić i da sagledamo mogućnosti unapređenja odnosa između BiH i Bugarske na lokalnom nivou. Želimo povezati Općinu Visoko sa jednom općinom iz Bugarske s ciljem uspostavljanja saradnje za dobrobit građana obje države posebno na ekonomskom planu, turističkom i kulturnom. Visoko je interesantna turistička destinacija bugarskim turistima posebno u protekle četiri godine, rekao je ambasador Angelev.

Načelnica je kazala da joj je čast ugostiti NJ.E. ambasadora prijateljske Republike Bugarske u BiH, koja je prva zemlja na svijetu koja je priznala BiH.

– Ovo je još jedna u nizu diplomatskih posjeta Općini Visoko. Mi ćemo se truditi da budemo dobri domaćini, predstavit ćemo gostima kapacitete Općine. Širom ćemo otvoriti vrata svim prijateljima i iskazat dobrodošlicu.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close