AM SDA Visoko: “Zajedno za Inela Halilovića”

“Zajedno za Inela Halilovića”, naziv je projekta kojim Medresa “Osman ef. Redžović” i Asocijacija mladih SDA Visoko, organiziraju humanitarnu predstavu pod nazivom ”Ilhamijin put u smrt”.

Naime, Inel Halilović je vrijedni momak koji je prehranjivao svoju porodicu za vrijeme ljetnog raspusta, tako što je pomagao ocu u sijeći drva, sve do trenutka kad se desila nesreća. Stablo je palo na njega. U toj nesreći najviše je stradala njegova glava, a također ima i velike teške tjelesne ozljede na ostatku tijela. Trenutno se nalazi na liječenju u Novoj bolnici u Fojnici i prijeko su mu potrebna novčana sredstva.

Tim povodom, Medresa “Osman ef.Redžović” i Asocijacija mladih SDA Visoko organiziraju izvođenje predstave pod nazivom “Ilhamijin put u smrt” po scenariju učenika Medrese Emraha Seljacija.

Termin igranja predstave je 19.04.2013. godine u 20:00 sati u Gradskom kinu Visoko.

Cijena ulaznice je 3,00 KM. Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Stranke demokratske akcije Visoko svakim radnim danom, ali i na dan predstave u Gradskom kinu Visoko. Sva sredstva od prodanih ulaznica bit će donirana Inelu Haliloviću, kao mali vid pomoći ne samo Medrese “Osman ef. Redžović” i Asocijacije mladih SDA Visoko, nego i građana koji su podržali ovu aktivnost.

AM SDA Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close