-TopSLIDEVisoko

Almir Ljeskovica: “Mišljenja sam da je potrebno povećati obim praktične nastave u srednjim školama ….”

U sarajevskoj Vijećnici je održana sjednica Predsjedništva Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA), kojoj prisustvuje i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

Almir Ljeskovica, -predsjednik Asocijacije mladih SDA Visoko i član Povjereništva AM SDA Bosne i Hercegovine uzeo je učešća na tački dnevnog reda koja se ticala pripreme izborne platforme prema mladima za Lokalne izbore 2020. godine. u svom izlaganju je izrazio potrebu za većom sinergijom lokalnih vlasti, privrednika sa srednjim školama.

– Iako je srednjoškolsko obrazovanje nadležnost kantonalnog nivoa vlasti, vjerujem da se može i treba naći model za povezivanje i saradnju na relaciji: lokalna vlast – srednja škola(učenik) – privreda.
Kao neko ko dolazi iz realnog sektora, mišljenja sam da je potrebno povećati obim praktične nastave u srednjim školama sa tehničkim i zanatskim usmjerenjima kao i uvesti ferijalne prakse u trajanju od minimalno mjesec dana tokom ljeta, uvesti tzv. dualno obrazovanje. Na taj način mladi ljudi nakon završetka srednješkolskog obrazovanja bi bili dosta spremniji za tržište rada.

visoko.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close