-TopSLIDEBiHPrivreda

“Alma Ras” je dokaz uspješnosti privrede ZDK ne samo u regionalnim već i evropskim okvirima

ALMA RAS JE DOKAZ USPJEŠNOSTI PRIVREDE ZENIČKO – DOBOJSKOG KANTONA NE SAMO U REGIONALNIM VEĆ I EVROPKSIM OKVIRIMA
Danas sam posjetio domaću tekstilnu industriju Alma Ras u Olovu i njenog osnivača i vlasnika Đemala Memagića koji je ujedno i veoma uspješan načelnik Općine Olovo.
Alma Ras kompanija je za primjer, i upravo ovakve kompanije kao što je Alma Ras su dokaz zašto je privreda Zeničko – dobojskog kantona uspješna, ne samo u regionalnim, već i u evropskim okvirima. Znanje, posvećenost, trudi I rad došli su do izržaja, i danas je Alma Ras naš najznačajniji brend u tekstilnoj industriji koji se izborio za poziciju na domaćem i inozemnim tržištima. Budući da spade u red velikih kompanija jer zapošljava više od 1.300 ljudi, ova kompanija je ujedno jedan od faktora socijalne stabilnosti. Čestitam na svemu što su uradili za našu ekonomiju i državu, i želim puno uspjeha svim zaposlenim radnicama i radnicima, kao i menadžmetnu u vremenu koje je pred nama.
U nastavku ukratko o kompaniji:
Kompanija Alma Ras sa svojim radom započela je u Olovu (Bosna i Hercegovina) 1998. godine. Simbolično je osnovana na Dan žena i od tada slovi za nezaobilazno mjesto ljubitelja kvalitetnog finog donjeg rublja i spavaćeg programa. Od godine osnivanja kompanija bilježi konstantan rast i razvoj – od male, porodične radionice do brend lidera na domaćem, bosanskohercegovačkom tržištu. Jedna od ključnih politika poslovanja je briga o uposlenicima, zadovoljstvu radnika, ali i kupaca. Alma Ras vratolomnom brzinom postaje jedna od najpoznatijih kompanija u Bosni i Hercegovini sa širokom distributivnom mrežom kroz veleprodaju i vlastite maloprodajne butike. Pažljivim plasmanom brendova i na drugim tržištima, osvojena su i srca kupaca na regionalnom i evropskom tržištu, počev od Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, pa sve do Austrije i Njemačke.
Alma Ras danas važi za najpoznatiji brend u tekstilnoj industriji i lider je u proizvodnji i prodaji finog donjeg rublja i spavaćeg programa na domaćem tržištu. S ponosom ističemo da brojimo više od 1300 uposlenika, 20 maloprodajnih butika, pet franšiza, tri outleta i web shop. Proizvodnja je smještena u šest gradova, a imamo ukupno trinaest pogona u BiH. Širimo i mrežu maloprodajnih butika u Sloveniji, pa tako nas možete pronaći u Ljubljani, Celju, Mariboru i Murskoj Soboti. U Crnoj Gori svoje proizvode plasiramo preko našeg poslovnog partnera MilPop, a u Podgorici je otvoren Alma Ras butik. Naši proizvodi mogu se pronaći i online u Sloveniji, Njemačkoj, Švicarskoj.“
Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i tekst
Može biti slika sljedećeg: 6 ljudi
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close