Aleksandra Samardžić osvojila zlato na Evropskom kupu

Bosanskoheregovačka mlada judašica Aleksandra Samardžić osvojila je zlatnu medalju na Evropskom kupu za juniore i juniorke (U21) održanom u mađarskom Paksu.

Do prvog mjesta u kategoriji do 70 kg došla je pobjedama nad predstavnicama Ukrajine, Velike Britanije, Rusije i Italije.

“Bitno je istaći da je Aleksandra Samardžić na ovom kupu bila najmlađa osvajačica medalje sa samo 16 godina. Ovaj rezultat i prethodni rezultati koje je postigla naša vrhunska takmičarka svrstavaju je u najperspektivnije sportašice u BiH i svijetu”, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Ostali članovi reprezentacije BIH nisu uspjeli osvojiti medalje, ali su napravili izvanredne plasmane.

Harun Sadiković, u kategoriji više od 100 kg, u borbi za treće mjesto izgubio je od predstavika Ukrajine i zauzeuo 5. mjesto, dok je Eldin Omerović, u kategoriji do 81 kg, nakon tri pobjede i dva poraza zauzeo 9. mjesto. Petar Zadro (do 66 kg) zabilježio je jednu pobjedu i jedan poraz, a Amar Maksumić (do 73) je ispao prvom kolu.

“Aleksandra Samardžić i Petar Zadro sredinom augusta u pratnji selektora bh. tima Branislava Crnogorca putovat će YOG (Olimpijske Igre Mladih) u Nanjingu”, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close