Aleksandra Milanović i Mevludin Bijelić na svjetskom izboru Best Model of the World 2013

Po odluci svjetske organizacije Best Model of the World i modne agencije Abc Models Sarajevo, za najbolji ženski model BiH 2013 izabrana je Aleksandra Milanović,  a za najbolji muški model BiH 2013 izabran je Mevludin Bijelić. Aleksandra i Mevludin će otputovati u Sofiju, Bugarska na svjetski izbor  Best Model of the World 2013 na dan 01.12.2013 godine gdje će ostati do 10.12.2013 godine.

Aleksandra Milanović  je model agencije Abc Models Sarajevo već duži niz godina, koja iza sebe ima puno odrađenih modnih revija, poslovnih angažmana u BiH i van granica naše države, te modnih editorijala.

Mevludin Bijelić je nakon završene škole manekena pokazao da ima veliki talenat i ambicije. Nakon što je uradio modni book, uslijedili su i njegovi poslovni angažmani kako za modne revije tako i za reklamne kampanje među kojima izdvaja kampanju za modnu kuću Kula.

Inače, natjecanje za najbolji model svijeta je jedino međunarodno natjecanje najboljih ženskih i muških modela, koje je registrirano u Turskoj 1987 godine i održava se svake godine.

Svake godine, na izboru za najbolji model učestvuje između 60 i 65 zemalja. Bosna i Hercegovina se i ove godine pojavljuje na ovom prestižnom modelling natjecanju i daje svoje najbolje modele, a ekskluzivni predstavnik za Bosnu i Hercegovinu je modna agencija Abc Models Sarajevo. Top modeli kao KATOUCHA, NAOMI CAMPBELL i EVA HERZIGOVA takođe su učestvovale na izboru za najbolji model svijeta i osvojile vrijedne nagrade.

Aleksandra i Mevludin  u Sofiju putuju 01. Decembra 2013 gdje ih čekaju pripreme za svjetski izbor, a Best Model of the World 2013 će se održati 07.12.2013 godine.

Mi ćemo im poželiti sretan put  i da se se vrate s pobjedničkim lentama!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close