Aleksandar Petrović objavio spisak igrača koji će nastupati na Evropskom prvenstvu

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrat će samo oni koji vole ovu zemlju, poručio je danas selektor košarkaše reprezentacije BiH Aleksandar Petrović, a potom izdiktirao popis od 16 igrača s kojima će krenuti na pripreme uoči Eurobasketa 2013..

– Mislim da imamo karakterne igrače i kvalitet. Uz odličnu atmosferu to je sasvim dovoljna garancija. Puno bolja od nekog velikog imena u ekipi, kazao je selektor naših košarkaša.

Petrović je pozvao sljedeće igrače: Zackary Wright, Muhamed Pašalić, Filip Adamović, Nihad Đedović, Nemanja Gordić, Marko Šutalo, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Miralem Halilović, Nedžad Sinanović, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Jusuf Nurkić.

– Većina igrača koje sam pozvao je u najboljim igračkim godinama. U Sloveniju idemo da napravimo iskorak koji ova reprezentacija čeka 20 godina, kazao je Petrović i dodao:

– Grupa u kojoj ćemo igrati je jaka, no mene ne zanima. Mislim da imamo tim koji je u usponu i vjerujem da idemo u drugi krug.

Na spisku nema igrača Crvene zvezde Borisa Savovića koji se pominjao kao pojačanje u našem timu za Evropsko prvenstvo, ali ni Ognjena Kuzmića.

Današnje druženje s novinarima Košarkaški savez BiH iskoristio je i za potpisivanje novih sponzorskih ugovora kao i predstavljanje opreme u kojoj će Zmajevi igrati u Sloveniji.

Svi pozvani igrači treba da se jave 18. jula u Hotel “Hungaria” na Ilidži do 13.00 sati.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close