Aktiv mladih crvenog križa Visoko: Humanitarna akcija

Crveni Križ Visoko u mjesecu decembru obilježava jubilej 100 godina Crvenog križa u BiH i 15 godina djelovanja Crvenog križa Federacije BiH. Jedna aktivnosti visočkog crvenog križa je i humanitarna akcija pomoći siromašnima koju će sprovesti Aktiv mladih crvenog križa Visoko.

(Ismar Imamović – vipromo.ba)

„Mi smo odlučili da organizujemo jednu novu humanitarnu akciju za pomoć porodice iz Gluhe Bukovice, to je porodica sa osmero djece i dva roditelja, niko od njih ne radi, žive u kući koja nema ni prozora ni vrata, imaju jedan stari agregat, nemaju goriva ni struje. Kažu da  druga djeca neće da druže s njima jer misle da su šugavi, a to nisu šugava djeca, to su djeca koja nemaju sredstava za život, zato smo mi odlučili da pokrenemo akciju za njih iako oni ne pripadaju našem Crvenom križu, ali nas je ova priča strašno potresla. Pozivamo građanstvo da nam pomogne u realizaciji ove akcije, uključili smo osnovne i srednje škole, a u ponedjeljak imamo namjeru da obiđemo i pojedine firme iz Visokog, pa se nadamo da će nam i oni dati svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji“, kazala je Erma Dautović, predsjednica Aktiva mladih Crvenog kirža općine Visoko.

Ovo nije prva humanitarna akcija koju sprovode članovi Aktiva mladih Crvenog križa, pomagali su i pomažu siromašnim porodicama sa područja općine Visoko.

„U mjesecu ramazanu mi smo ostvarili jednu veliku humanitarnu akciju u kojoj smo podijelili 24 paketa za siromašne porodice sa područja općine Visoko, a i sad sve što skupimo za ovu porodicu iz Gluhe Bukovice neće sve njima ići, ostatak prikupljene pomoći ćemo podijeliti siromašnima sa područja naše općine. Mi ćemo nastaviti da radimo i pomažemo siromašnima prvenstveno iz našeg okruženja, a ovaj smo slučaj odabrali jer smatramo da je zaista u kritičnom stanju“, istakla je Dautović.

Mnogo je onih kojima je potrebna naša pomoć. U našem okruženju je mnogo porodica kojima je potrebno samo da se prehrane, a zima nam svima kuca na vrata. Nesumnjamo ni ovaj put u humanost Visočana, pa svi koji želite pomoći na bilo koji način, posjetite prostorije Crvenog križa na Sebilju. Ne zaboravite da je naše samo ono što damo, nekome pomoći i izmamiti osmijeh na lice od neprocjenjive je vrijednosti. Nama ništa, a nekome golemo.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close