Ako će se igrači pitati koga zvati, ne treba nam selektor

Selektor našeg državnog tima Safet Sušić još nije donio konačnu odluku koje će igrače pozvati za kontrolni meč sa Slovenijom (Kopar – 5. februar).

 Misimović, Ibričić, Muslimović…

– Nema logike da izostavim nekoga ko je bio na spisku za zadnju utakmicu sa Alžirom. Međutim, još sam u dilemi šta da uradim sa Zvjezdanom Misimovićem, Senijadom Ibričićem ili naprimjer Ibrahimom Šehićem, kaže Sušić u intervjuu za novi broj “Sporta”.

– Ne znam kakva je situacija sa njima… Vidjet ću, razmislit ću još malo.

Misimović će nastaviti karijeru u kineskom Guizhou, Ibričić u turskom Kasimpasi, a Šehić još nema klub…

– Vjerovatno za prijateljsku utakmicu u Kopru neću zvati Misimovića, jer ipak, dugo nije ni igrao. U zadnjih nekoliko mjeseci odigrao je samo reprezentativni duel sa Alžirom. Također, Guizhou počinju pripreme, tako da ne vjerujem da ću ga zvati. Treba doći iz Kine do Kopra…

A poslije, vidjet ću. Moram još malo da razmislim, jer davno sam rekao da igrači koji odu u Kinu, Japan ili Koreju imaju male šanse da dobiju poziv u reprezentaciju.

Sušić navodi da ne zna nijednog igrača koji igra u Kini i za neku od evropskih reprezentacija

– Istina, Misimović je nama važan igrač, ali isto tako, protiv Slovenije moram vidjeti i neka druga rješenja.

Na konstataciju da su kapiten naše reprezentacije Emir Spahić i Edin Džeko u nekoliko intervjua istakli da je Misimović neophodan našem državnom timu, Sušić dodaje:

– To me uopšte ne interesuje. Nisu igrači ti koji trebaju dati svoje mišljenje o tim stvarima. To je stvar selektora – on odlučuje koga će da pozove. Zamolio bih naše novinare da im ne postavljaju takva i slična pitanja, jer ako igrači počnu sastavljati ekipu onda selektor ne treba uopšte tu. Prema tome, stvar je selektora koga će da zove – i u kojem trenutku. Sve je uredu, ali je činjenica da Muslimovića nisam zvao od kada je otišao u Kinu. On nije bio standardni igrač kao Misimović, ali odlaskom u Guizhou dospio je u drugi plan.

Ponavljam, za Sloveniju vjerovatno neću zvati Misimovića, a poslije – za Grčku, vidjet ću.

 Šehić izgubio povjerenje

Ako je suditi po posljednjem razgovoru sa selektorom, na spisku neće biti ni golman Šehić.

– Male su šanse da uputim poziv igračima koji nemaju klub ili ne igraju u ekipama srednjeg ranga.  Vidio sam da Šehić u posljednje vrijeme nije branio u Mersinu… Bio je rezerva jednom starijem golmanu, kojeg dobro poznajem i koji je trebao biti njegova rezerva… Zbog toga postoji mogućnost da tu pronađem neko drugo rješenje, za kraj kaže Pape.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close