Akcija turskih privrednika: Sto šlepera namještaja za BiH

Udruženje turskih proizvođača namještaja i industrijalaca (MOSDER) pokrenulo je akciju za prikupljanje pomoći unesrećenima u poplavama u Bosni i Hercegovini, kojima će biti dostavljeno100 kamiona namještaja.
MOSDER i Predsjednik Unije izvoznika šumskih proizvoda Ahmet Gulec u izjavi za AA je kazao da se snažnim odnosima održavaju i nastavljaju jake historijske veze između Turske i Bosne i Hercegovine.
Gulec je istakao da svi narodi u BiH i ostatku Balkana u teškim trenucima žele vidjeti Tursku uz sebe, dodavši : “Ponos je vidjeti tursku vladu kako i materijalno i na druge načine pomaže svim ugroženim ljudima širom svijeta”.
Gulec je kazao da je MOSDER u saradnji sa turskim humanitarnim društvom Crveni polumjesec pokrenuo kampanju i za nju zatražio podršku:
“Znamo da je našoj braći ugroženoj poplavama u BiH neophodna pomoć i u vidu namještaja. Zato smo sa Turskim polumjesecom pokrenuli kampanju ‘100 šlepera namještaja’. Očekujemo podršku svih proizvođača namještaja. Neophodno je da ta pomoć što prije krene ka BiH. Moramo raditi brzo“, kazao je Gulec.
Velika Turska, jaka Turska očituje se kada je u pitanju pomoć. Mi i naši preci smo zaista uvijek pomogali ugroženim ljudima u cijelom svijetu. Svi sektori su uključeni u akcije pomoći BiH. Turski polumjesec veoma dobro radi svoj posao. Uvjereni smo da će i drugi sektori uraditi sve da se Bosni pošalje sva neophodna pomoć”, zaključio je Gulec.

indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close