BiHPolitika

Ahmetović nakon sastanka s rukovodstvom stranke: Prioritet mora biti država, a ne pojedinac

Sadik Ahmetović i Šemsudin Mehmedović danas su održali prvi sastanak s rukovodstvom SDA, kojeg čine Denis Zvizdić, Safet Softić i Adil Osmanović povodom izlaska navedenih poslanika iz kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

“Počeli smo razgovore, sutra nastavljamo, a moja očekivanja su da razgovori rezultiraju jasnim odlukama koje će popraviti stanje u SDA i trasirati put njene demokratizacije i jačanja. Nasuprot tome je njeno slabljenje zaradi spašavanja pojedinaca. Rukovodstvo SDA treba odlučiti u kojem pravcu u ovom trenutku treba ići. Bošnjaci i država BiH očekuju da SDA stavi interes našeg naroda i države iznad interesa svakog pojedinca. U tom pravcu sam lično spreman dati svoj doprinos u političkom kapacitetu kojeg imam”, kazao je Ahmetović.

SDA je na sjednici Kolegija stranaka formirala grupu koja će obaviti razgovore sa četiri zastupnika, a u kojoj se pored Osmanovića, Zvizdića i Softić nalazi i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić.

Kako smo ranije pisali, postojale su naznake da će Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović iduće sedmice predati zahtjev za osnivanje novog kluba u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko rukovodstvo SDA ne održi sastanak s njima.

“Srebrenica je najocitiji primjer kada se pojedinac i lični interes par pojedinaca stavi iznad interesa grada i bošnjaka koji su žrtve genocida i koji su se vratili u grad u kojem je genocid počinjen. Rukovodstvo moje stranke na primjeru Srebrenice pokazuje pogrešnu ili ispravnu politiku. Ova politika u poslednjih par mjeseci je pogrešna, a nadam se da u Srebrenici neće griješiti i da još ima vremena da poprave svoje pogrešne odluke”, zaključio je Ahmetović.

Piše: Er. M./Klix.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close