“Ahmaci” Moštre: Akcija pomoći porodici Biogradlija u selu Lugovi

Pisali smo nedavno o porodici Biogradlija iz sela Lugovi udaljenog 18 kilometara od Busovače kojoj je skupina mladića okupljenih oko udruženja građana “Ahmaci” iz Moštra odlučila ispuniti želju njihovog člana porodice malog Senadina koji nije poželio da ima ono što obično žele djeca njegovog uzrasta, nego je imao želju da ima jednu kozu čije bi mlijeko pomoglo da se izliječi od bronhitisa koji ima godinama. Nakon te posjete ostalo je još mnogo neriješenih problema za porodicu Biogradlija, a kojima su svjedočili i članovih ovog udruženja.

Nije prošlo mnogo vremena, a “Ahmaci” su ponovo bili u akciji i ponovo su posjetili selo Lugovi te porodici Biogradlija donirali 1000 KM potrebnih za vodovod, a prilaz kući više nije problem jer je izgrađen i most. Uz sve to stigao je i poklon u vidu jednog kompjutera.

-Drago nam je da smo opet bili u prilici da pomognemo ovoj porodici. Nakon prošle posjete uvidjeli smo da je ostalo još mnogo neriješenih problema za ovu porodicu. Zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima i donatorima sa područja općine Visoko uspjeli smo dodatno pomoći i svi smo sretni zbog toga, a koristim priliku i da se zahvalim donatorima, da ih ne spominjem sada javno jer nisu pomogli radi marketinga nego iz ljudskosti, a oni znaju ko su – istakao je Dženan Omanović jedan od članova udruženja.

[email protected]

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close