-TopSLIDEKolumne

Agresija svetosavske policija: Bosna je okupirana, građani zarobljeni – ili će se probosanska politika buditi ili mijenjati!

AGRESIJA SVETOSAVSKE POLICIJE
Bosna je okupirana, građani zarobljeni – ili će se probosanska politika buditi ili mijenjati!

Piše: Rasim Belko

Šutite jer ste neznalice. Šutite jer se pravite budale dok se bogatite na račun zarobljenih građana ove zemlje. Ili možda šutite jer vam ne smeta činjenica da su slobode građana Bosne i Hercegovine ograničene na prostor gdje žive oni koji se isto zovu, isto mole Bogu ili kolektivno identificiraju?

Zašto šutite svi vi koji prodajete maglu odbrane Bosne i Hercegovine kao suverene i nezavisne države u kojoj vladaju zakoni, demokratska pravila i slobode? Zašto šutite na činjenicu da je građanima Bosne i Hercegovine, antifašistima onemogućeno da obilježe jedan od krucijalnih događaja u historiji ove države!

Izostanak ozbiljne reakcije na agresorsko – četnički stav policije entiteta Rs znači predaju i prodaju države i konačni pristanak na njenu podjelu. Jer, ako MUP Rs uspije bez otpora zabraniti građanima ove zemlje da se okupljaju, druže i proslavljaju ono što im je bitno, a pritom nikog ne vrijeđa, kome je to data mogućnost da im to pravo uskrati.

A sva prava uskratio im je MUP Rs, koji je prije nekoliko dana u sekularnoj državi slavio krsnu slavu, jasno se kao policijska instanca svrstavajući u svetosavlje. I tada ste šutjeli, jer očito pristajete da polovinu teritorije ove države kontrolišu i osiguravaju crkveni policajci s pečatom presude za genocid i skoro pa monoetničkog sastava!

Građane Bosne i Hercegovine kažnjavaju na 49 posto okupirane bh. teritorije jer nose još jedan historijski simbol ove zemlje. Da, zbog zastave s ljiljanima ih privode i kažnjavaju. Iste one zastave kojom se vi, nazovi bosanski političari kitite po prijemima i kojekakvim skupovima duboko u sigurnoj teritoriji!.

Nije bitno ko je organizovao skup u Banja Luci illi Mrkonjić Gradu. Nije više ni bitno kojim povodom, bitno je da je Republika srpska i njena svetosavska policija jasno rekla građanima Bosne i Hercegovine da u tom entitetu nisu više sigurni da budu to što jesu. Ostavili su tim građanima mogućnost da žive u Rs, ali jedino kao potlačeni, bez minimuma demokratskih prava.

Zbog toga, prestanite biti licemjeri koji se za desetine hiljada maraka lažno predstavljate zaštitnicima države, bošnjaštva, bosanstva… I nije potrebna vaša reakcija, potrebna je sinhronizovana operacija, takoreći akcija kako se više niti na jednom pedlju ove države građani koji je vole ne bi osjećali potlačeno.

Stoga, o vi koji šutite i zovete se probosanskim politikama, prvo razlučite sami sa sobom šta ste vi. Jeste li vi uopće realnost ovog vakta ili produkt puke nade patriota i domoljuba da postoji politička snaga koja će Bosnu i Hercegovinu pokušati osloboditi srpskog fašizma i hegemonizma. Jer, sve što svetosavska vlast u Rs radi produkt je tog fašizma i hegemonizma.

A kada se presaberete šta ste i šta vam je činiti, onda neka vam je jasno da se s fašizmom ne pregovara, već da se on sasijeca u korijenu, svim sredstvima. Jer, vi probosanski političari ste očigledno premalo čitali ozbiljne knjige o političkom i diplomatskom umijeću, a previše zapadnjačke skripte o dijalogu i kompromisu. Zato i niste sposobni da se zapitate kako to da svako ko napadne neku zapadnu državu, pojedinac ili grupa, bivaju sravnjeni sa zemljom. Nema pregovaranja, nema kompromisa i nema ni suđenja. Ko napadne državu, osuđen je na nestanak.

Isto tako imate i primjere SAD, odakle i dolazi većina vaših učitelja o kompromisu i dijalogu. Oni su trećinu planete poravnali sa zemljom, jer nema kompromisa i dijaloga s onima koji se suprotstavljaju državnim interesima SAD.

Vi, koji sebe zovete probosanskom politikom niste u stanju da riješite osnovnu slobodu okupljanja i govora građana BiH na svakom pedlju ove zemlje, a prodajete se kao politike koje će jednom Bosnu učiniti evropskom, modernom, te je sačuvati suverenom i nedjeljivom.

Koga lažete!!! Pa vama se danas pred nosom desila demonstracija sile entiteta koji se snažnije postavlja kao država od same države, a čije su politike daleko više prodržavničke od vas koji se tako nazivate!

Da biste učinili išta ozbiljno i vrijedno pažnje prvo morate napustiti podrume i trapove vaših sujeta i egoističkih poriva, animoziteta i netrpeljivosti. Potom morate sjesti uz zidove sobe u čijem centru će sjediti poznavaoci onih knjiga koje vi niste slušali. Tek tada možete učiti i praktično primjenjivati politiku kao nauku. I tek kada krenete tim putem možete reći da ste na putu prodržavnih, progresivnih snaga.

Da vam pojasnim, o vi što olako lijepite epitete prodržavnih i probosanskih snaga, jedan bravar je pod vlašću pet decenija držao šest država i autonomnu pokrajinu (danas Republiku Kosovo). Što rekao Pape, nemate vi pojma koliko ne znate.

Ali to vas ne abolira odgovornosti, jer ako ne znate, ne možete ili nećete, onda se sklonite. Tragat ćemo za onima koji znaju, mogu i hoće. Jer, možda vas zanima samo lova iz naše sehare, ali nas ne samo da zanima nego i muči, brine činjenica da sa zastavom Republike BiH u državi Bosni i Hercegovini ne možemo proslaviti Dan državnosti. Jer, ako ne možemo slaviti Dan državnosti, ima li onda te Državnosti.

I nemojte sada da pišete saopćenja kako EUFOR, OHR, NATO, Butros Gali ili neko peti trebaju reagovati. Jok bolan! EUFOR se bavi nekakvim podizanjem švedske zastave, a i ostali imaju preča posla. Uostalom, naša zemlja naša stvar, pa il’ se budite ili idite, nema treće!

A drugovima iz Banja Luke, koji su htjeli organizovati svečanost povodom Dana državnosti, samo jedna poruka – NEKE SE GREŠKE NIKADA NE MOGU ISPRAVITI.

Smrt svetosavskom fašizmu i hegemonizmu, sloboda građanima BiH!

Patria – nap.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close