ABA uvela doigravanje umjesto Final foura

U novoj sezoni regionalne košarkaške ABA lige borba za naslov prvaka vodit će se kroz doigravanje, a ne na završnom turniru četiri najbolje momčadi iz ligaškog dijela natjecanja, jednoglasno je odlučeno na sjednici Skupštine ABA lige održanoj u petak u Zadru.

Na redovitoj sjednici Skupštine ABA lige odlučeno je da će dosadašnji format natjecanja s odlukom o prvaku na završnom turniru četiri najbolja kluba iz ligaškog dijela natjecanja, već od sezone koja će započeti u listopadu, biti zamijenjen doigravanjem.

U doigravanju će također sudjelovati četiri najbolje plasirane momčadi iz ligaškog dijela natjecanja koje se sastoji od 26 kola. Polufinale i finale doigravanja igrat će se na tri pobjede u formatu 2-2-1, u kojem je boljeplasirana momčad domaćin u prve dvije i eventualnoj petoj, odlučujućoj utakmici. U polufinalu će igrati prvoplasirana protiv četvrte momčadi, te druga protiv treće.

Nova sezona regionalne košarkaške lige započet će 3. listopada, a ligaški dio natjecanja završit će 25. ožujka. U ovoj sezoni Bosnu i Hercegovinu predstavljat će samo jedan klub – aktualni prvak BiH Igokea.

(vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close