A-SDA Visoko: Saopćenje o stanju u JP RTV Visoko

Saopćenjima Vijeća uposlenika JP RTV Visoko emitovanih u programu od 4.7. te 7.7.2014. g. i Saopćenjem načelnice Općine Visoko o dešavanjima u JP RTV Visoko javno je izašla na vidjelo sva agonija političke zbilje u trenutačnom okruženju.
Političkim jednoumljem disciplinirani Javni servis građana Visokog, nije više u mogućnosti da ispunjava volju visočke SDA, ali sada niti volju načelnice Općine Visoko.
Javnosti radi, dužnost nam je podsjetiti da je aktuelna vlast “zabranila” svim javnim preduzećima i ustanovama da se javno oglašavaju. Osim toga, uskratila je pravo svim ostalim političkim subjektima, ali i društvenim, da se sa vlastitim potrebama služe uslugama JP RTV Visoko.
Krokodilske suze susosjećanja sa javnim preduzećima i ustanovama od strane aktuelne vlasti, što podrazumijeva visočku SDA i načelnicu Općine Visoko vrhunac su cinizma i licemjerstva.
Problem JP RTV Visoko traje skoro deset godina tako da je današnja začuđenost “zatečenim stanjem” priča za malu djecu. Diktatura koja je uvedena ovom javnom servisu građana Visokog usporediva je sa najmračijim historijskim periodama autokratije i diktatorskih režima.
Aktuelna vlast u Visokom sakrivajući istinu od građana pokušava očuvati dobru sliku o samoj sebi. Od najavljenih “permanentnih aktivnosti” na poboljšanju trenutnih prilika, od aktuelne vlasti smo dobili kriminaliziranje svega i svačega, a prije svega javnih preduzeća i ustanova. Selektivno upropaštavanje javnog dobra jedini je rezultat od silnih najava promjena aktuelne vlasti.
Naravno, budimo iskreni – javna preduzeća i ustanove, samim tim i JP RTV Visoko godinama su se uzdavali u vlast, te vlastiti egzistencionalizam zasnivali na “poluprivatnim” malverzacijama kratkog daha.
I pored te činjenice, javnost treba i mora znati da je trenutno stanje u JP RTV Visoko prije svega problem aktuelne vlasti, koja je znala i prije dolaska na vlast, i prije usvojenih “Smjernica reforme javnog sektora” u kakvom stanju se nalaze visočka javna preduzeća i ustanove. Svaka druga “službena” priča je populistička demagogija i odraz vlastite bezidejnosti i ispraznosti politike koju vodi visočka SDA i načelnica Općine Visoko kao njen sinonim.

Press služba

OO A-SDA Visoko

Visoko, 11.11.2014. godine

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close