A SDA Sanski Most: Sa novim rukovodstvom u nove pobjede

Izborna skupština općinskog odbora Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) u Sanskom Mostu održana je proteklog vikenda , a za predsjednika ove političke organizacije izabran je Šemsudin Habibović. Istovremeno, izabrani su i drugi rukovodni organi koji će u narednom periodu raditi na promociji i jačanju ideja i programskih ciljeva A SDA:

Za članove Izvršnog odbora izabrani su; Šemsudin Habibović, Safeta Fazlić-Džananović, Nesib Okčić, Elisa Talić, Eniz Kazić, Edina Lasić, Narcisa Vukalić, Besim Burnić, Almir Gromilić, Amir Talić , Nesib Vukalić, Fatima Vukalić, Remzija Sadić, Samir Cepić  i Sabahudin Karabegović. Potpredsjednici OO A SDA Sanski Most su :  Safeta Fazlić Džananović  i Nesib Okčić, a sekretar je Elisa Talić. Predsjednik i rukovodni organi izabrani su aklamacijom prisutnih delegata nakon čega su uslijedila i prigodna obraćanja.

Novoizabrani predsjednik Šemsudin Habibović  istaknuo je spremnost za saradnju sa svim političkim subjektima naglašavajući da je cilj A SDA u Sanskom Mostu  izgradnja povoljnog i stabilnog ekonomskog okruženja i kvalitetnijeg života za sve građane.

Predsjednik A SDA BiH, Nermin Ogrešević, kazao je da ovoj stranci, u trenucima kada je formirana, prije više od sedam godina, mnogi nisu davali  prevelike šanse za opstanak na političkoj sceni.

-“Međutim, mi trajemo i svake godine jačamo. Na proteklim općim izborima ostvarili smo odlične rezultate i i postali parlamentarna stranka u tri kantona, te na federalnom i državnom nivou. To je dokaz da se A SDA sa pravih temelja izgrađuje u kontinuitetu i posebno kvalitetno”, istaknuo je Ogrešević.

Stranka demokratske aktivnosti, trenutno je po snazi druga politička partija u Unsko sanskom kantonu i ne predstavlja samo značajan faktor u svim odlučivanjima, već i političku snagu koja nastavlja svoj rad i trud na stvaranju boljeg i naprednijeg kantona.

PRESS SLUŽBA A SDA                                   

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close