A SDA očekuje da se sa riječi pređe na djela

Predsjednik Stranke demokratske aktivnosti BiH, mr. Nermin Ogrešević prisustvovao je sastanku kojeg su sa liderima bosanskohercegovačkih političkih stranaka u Sarajevu organizirali ministri vanjskih poslova SR Njemačke Frank-Walter Steinmeier i Velike Britanije Philip Hammond.

Kako je istaknuto na kraju sastanka, predsjednici parlamentarnih stranaka u BiH postigli  su širok konsenzus o principima sadržanim u zajedničkoj izjavi o preuzimanju odgovornosti za provođenje reformi koju je pripremilo Predsjedništvo BiH.

Stranka demokratske aktivnosti BiH i ovog je puta istaknula svoju opredijeljenost za korjenite reforme i evropski put naše zemlje. –„U tom pogledu mi nemamo dilema, a uz našu opredijeljenost, u svakoj prilici ističemo i spremnost na veliki rad i sve aktivnosti koje mogu pomoći našoj zemlji da izađe iz sadašnjeg stanja i krene putem napretka“, kazao je predsjednik A SDA BiH, mr. Nermin Ogrešević.  On je dodao da ova politička stranka ima vizije i spremnost da se suoči sa svim izazovima koji se nalaze pred našom zemljom te da je svaka saradnja, dogovor i razmjena informacija u tom cilju dobro došla.

Njemačko-britanska inicijativa, po ocjenama ministara Hammond i Steinmeier, je možda najbolja ponuda koju je Evropska unija  ikada dala BiH i ona predstavlja novi početak za BiH u procesu evropskih integracija. A SDA BiH spremna je na ovaj korak i dala je svoju punu podršku inicijativi očekujući i od ostalih parlamentarnih stranaka da učine isto i sa riječi pređu na djela.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU                

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close