A-SDA Kakanj: Povjereništvo kao odgovor na samovolju pojedinaca

U Članu 1. – Odluke o uvođenju Povjereništva u kakanjsu A-SDA, između ostalog se kaže; “Razriješava se dužnosti Općinski izvršni odbor Stranke Demokratske Aktivnosti A-SDA Kakanj u cjelosti sa Predsjednikom Dženanom Kubatom radi narušenih odnosa, a s ciljem boljeg funkcionisanja Općinske organizacije u narednom periodu”.

Osim toga, jučer smo objavili da je Haris Neimarlija, jedan od kreatora kakanjske politike u A-SDA podnio ostavku na sjednici Predsjedništva A-SDA BiH koja je održana minulog vikenda u Tuzli.

Povjereništvo A-SDA Kakanj;

“Zadatak Povjereništva A-SDA Kakanj je da sprovede izbore za organe Stranke u Kaknju i da radi na afirmaciji i promociji Stranke”; kaže se u Članu 4. Odluke Predsjedništva A-SDA BiH koju potpisuje predsjednik mr. Nermin Ogrešević.

Kako nezvanično saznajemo, do ovakvog razvoja situacije u kakanjskoj A-SDA došlo je zbog samovolje pojedinaca koji su svoje lične materijalne ambicije podigli na viši nivo interesa od općih interesa Stranke i društvene zajednice. Kršenjem elementranih statutarnih odredbi i samovoljnim djelovanjem bez usaglašenih odluka, narušeni su međuljudski odnosi i ugled političke partije – otežan je rad vijećnicima u Općinskom vijeću Kakanj na način da su smijenjeni kadrovi svojim djelovanjem radili na podvajanju Izvršnog odbora širenjem dezinformacija i konstantnim sijanjem smutnje nastojali degradirati stečeni politički renome lokalne A-SDA.

Kantonalni predsjednik A-SDA (KO A-SDA ZDK) Refik Kurgaš nije želio komentirati razvoj situacije u Kaknju, ali je izrazio nadu da će Povjereništvo A-SDA Kakanj uspjeti da konsolidira vlastite redove i povrati povjerenje građana prije zvaničnog početka izborne kampanje za Opšte izbore u BiH koji su planirani za potkraj godine.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close