A-SDA Kakanj: Centralni skup – Vladajuće stranke 20 godine generiraju vještačku nestabilnost (Video – foto)

U prisustvu velikog broja članova i simpatizera Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), sinoć je u Domu kulture u Kaknju održan Centralnni predizborni skup.

(kakanj-x.com)

Skupu su prisustvovale i visokezvanice ove stranke, predstavnik Izbornog štaba kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva dr. Mustafe Cerića kojeg ova stranka podržava u njegovoj kandidaturi, kao i kandidati za sva tri nivoa vlasti.

Nakon kratkog kulturno-umjetničkog programa uslijedilo je i predstavljanje izbornog plana stranke A-SDA, te predstavljanje kandidata za tri nivoa vlasti koji su gromoglasnim aplauzima pozdravljeni. Nakon predstavljanja kandidata, skupun se obratio dr. Emir Demir, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

„Nisu slijepe oči, nego srca u prsima. Političko slijepilo je obuzelo bosanskohercegovački narod. Zar narod ne može pomoći sam sebi radi sebe? Zar ga agonija života ne tjera da razmisli gdje se nalazi, šta želi i kuda želi ići? Zar ne može ništa poduzeti za ljudsko dostojanstvo ? Postoje nevidljivi okovi, političkog ropstva nastali zloupotrebom osnovnog ljudskog prava da čovjek ima radno mjesto, porodicu i normalan život. To su elementarna prava. Zaposlenik javnog sektora je rob svoje stranke, ne smije reći istinu, s drugima nepodobnim družiti. Oni su zarad svojih političkih privilegija i komfora spremni obezvrijediti političkog protivnika. U šta smo se pretvorili? Jesmo li postali hladnokrvni prema komšiji koji sanjaju da će jednog dana zasnovati porodicu ili bar vidjeti šta znači dostojanstven život. Hoćemo da budemo slobodni da vjerujemo sugrađanima znajući da se nećemo međusobno izdati i prevariti. Spominjati političko mrtvilo ostalih vladajućih stranaka nema nikakvu korist. Oni sistemski dvije decenije generiraju vještačku stabilnost kako bi održali stabilnost svoje oligarhije. Za ovo stanje su krive minder vođe, lezihljebovići i ulema koja umjesto da bude korektivni faktor politike vazalski se podredila određenim političkim opcijama citirajući predizborne slogane. Narod će biti kriv ako im se dadne povjerenje koje nikad nisu opravdali. Mi smo i prema tim vodžama brižni. Njima nećemo dati vlast. Borba protiv laži i kukavičluka je neminovnost, jer zadiru u srž društva dolazeći od onih koji trebaju stati na stranu društva. „ – kazao je dr.Demir

Emir Demir

Nakon dr.Demira, obratila se i Jasmina Bajramović, ali i predstavnik Izbornog štaba dr.Cerića, koji su napomenuli kako su proteklih dvadeset godina BiH vodili nesposobni kadrovi, čuvajući svoje pozicije.

IMG_1961

„Ušla sam u politiku, ni sanjajući da ću to uraditi jednog dana, jer nisam mogla više gledati ono što se radi u BiH. Isto tako mislim da g.Ceriću to nije trebalo, ali vjerujem da je i on svjestan šta se ovdje radi. Vjerujte mi da taj čovjek ima mnogo veći rejting u svijetu nego u BiH.“ – kazala je Bajramović.

Na skupu je rečeno kako je A-SDA stranka koja ne stoji na strani politike, višeg interesa i egoizma, nego je poručeno da se društvo mora usmjeriti ka pozitivnim tokovima, a to zahtjeva rad i trud kako bi se ostvarila prava islobode.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close