BiHPolitika

A SDA BiH:Zastupnik Jasmin Emrić – Ne odustajemo od Unske pruge!

Zastupnik A SDA Jasmin Emrić; Ne odustajemo od Unske pruge!

 

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH zastupnik Stranke demokratske aktivnosti Jasmin Emrić još jednom je aktuelizirao pitanje elektrifikacije i modernizacije Unske pruge za koje se A SDA kontinuirano zalaže na svim nivoima vlasti. Ovom prilikom, zastupnik Emrić je izrazio nezadovoljstvo odgovorom na zastupničko pitanje koje je postavio JP “Željeznice Federacije BiH”. Naime, na pitanje; “Koje su aktivnosti vođene u 2016. godini, te šta je urađeno na elektrifikaciji Unske pruge i osposobljavanju signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih postrojenja”, zastupnik Emrić je dobio kratak dopis u kojem pravih odgovora zapravo i nema.

– “U odgovoru koji sam dobio stoje tri rečenice, a zanimljivo je da se niti jedna ne odnosi na postavljeno pitanje. U prvoj mi rečenici objašnjavaju ko je nadležan za Unsku prugu, a u drugoj kažu da nemaju saznanja o aktivnostima željeznica iz manjeg b- h entiteta niti Hrvatskih željeznica vezanih za investicije na Unskoj pruzi!?”, rekao je zastupnik Emrić dodajući da je navedene činjenice i sam znao jer je dobro upućen u pitanja Unske pruge, ali je odgovor dodatno poražavajući jer ovakvim načinom komunikacije Željeznice F BiH zapravo potvrđuju da ih problem Unske pruge uopće ne zanima.

U trećoj rečenici odgovora je navedeno da je planom investicija za 2017. obuhvaćena sanacija kontaktne mreže kao i određena ulaganja u telekomunikacijska i signalno- sigurnosna postrojenja. Međutim, kako se ništa više od ovog ne navodi, zastupnik Emrić je postavio i dopunsko zastupničko pitanje  u kojem je zatražio detaljne informacije o planovima za Unsku prugu u 2017.godini.

Ponovna uspostava željezničkog saobraćaja na Unskoj pruzi, kao jedinog evropskog željezničkog pravca koji je potpuno zapušten i zanemaren, za Stranku demokratske aktivnosti je prioritet i od ogromne važnosti za ekonomski i privredni razvoj Unsko- sanskog kantona, ali i cijele regije koju povezuje.

 

PRESS SLUŽBA  A SDA BiH

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close