A SDA BiH: Riječ genocid nije izbrisana, sada je tek urezana!

Uklanjanje riječi ”genocid” sa spomenika žrtvama ubijenim tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu na mezarju Stražište u Višegradu predstavlja sramotan i kukavički čin, ali ovom prilikom možemo kazati onima koji su brisanje naručili da su na ovaj način samo još dublje urezali ovu tešku i bolnu riječ u svijest svih civiliziranih, humanih i iskrenih patriota ove zemlje.

Smatramo da odluka i način uklanjanja riječi genocid na spomeniku u Stražištu govore isključivo o onima koji su genocid počinili, koji ga podržavaju i koji se ne stide svojih nedjela. Svaki sličan oblik diskriminacije žrtava i negiranje genocida samo nas dodatno upozoravaju, opominju i podsjećaju na rane koje su nanesene našem narodu.

Genocid je riječ koja može biti uklonjena sa kamenog spomenika, sa nekih papira ili dokumenata, ali ova riječ nikada neće biti uklonjena iz svijesti onih koji su genocid preživjeli ili su u njemu izgubili svoje najdraže.

Uklanjanje ove riječi sa spomenika u Stražištu Stranka demokratske aktivnosti BiH oštro osuđuje i smatra vandalskim i neciviliziranim činom kojeg se počinioci trebaju stidjeti.

PRESS  ASDA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close