A-SDA BiH dobila novo rukovodstvo na državnom nivou

U vikendu što je iza nas A-SDA BiH je dobila novo rukovodstvo na državnom nivou.
U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli  održana je sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske aktivnosti BiH. U skladu s odlukama Predsjedništva A-SDA BiH izabrani su članovi Suda časti, predsjednik i zamjenik predsjednika Glavnog odbora, te članovi Nadzornog odbora.

Tako je za predsjednika Glavnog odbora A-SDA izabran Izet Hadžić, a za njegovog zamjenika Mirsad Topčagić.
Za predsjednika Suda časti imenovan je Mevludin Besić, zamjenik je Fadil Hasanagić, a za članove ovog tijela izabrani su Samir Šibonjić, Jasminka Durić, Senad Dizdarić, Hasib Jusufspahić i Sanel Džafić.
Predsjednik Nadzornog odbora je Asmir Hadžipašić, a zamjenik predsjednika Sejfo Trgovčević, dok su članovi ovog tijela Sead Mujanović, Zijad Breščić i Armina Kličić.
U nastavku sjednice Glavnog odbora razmatrani su aktuelna politička situacija u zemlji, a utvrđene su i smjernice za dalji rad A SDA BiH.

PRESS  ASDA

Iz nezvaničnih izvora saznajemo da je Predsjedništvo stranke zasjedalo prije Glavnog odbora i da je na istom usvojena ostavka Harisa Neimarlije iz kakanjske A-SDA.
U kakanjskoj A-SDA je uvedeno Povjereništvo koje bi danas u 17 sati trebalo obaviti primopredaju s prethodnim rukovodstvom. Za kakanjskog Povjerenika imenovan je doktor islamskih nauka Emir Demir.
Iz istog izvora se kaže da je kakanjsko rukovodstvo radilo po vlastitom nahođenju, a na štetu interesa stranke i njenih viših organizacijskih nivoa.

Ako je suditi po ovim informacijama A-SDA BiH pokazuje spremnost i odlučnost da unutar vlastitih redova održava hijerarhijsku doktrinu na demokratskim principima, za nadati se da bi takvo djelovanje prenijeli i na društvenu zajednicu ukoliko bi dobili povjerenje građana.
Potvrda takvom predviđanju je i praksa djelovanja ove političke partije u Cazinu i Bosankoj krajini, gdje participiraju u vlasti.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close