Izvještaj MUP-a ZDK za 11.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.02.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 11.02.2014. godine, u Policijsku stanicu Visoko obratila se J.D. iz Sarajeva i prijavila da su dva nepoznata lica, u vozu koji je saobraćao na relaciji Zagreb-Sarajevo, od iste otrgli i otuđili torbicu u kojoj se nalazila određena količina novca, kao i lična dokumenta, te da su nepoznata lica izašla iz voza na Željezničkoj stanici Visoko i udaljila se sa lica mjesta. Od strane službenika uniformisane policije, u neposrednoj blizini Željezničke stanice Visoko pronađen je F.A. iz Visokog, koji je odgovarao datom opisu lica koje je učestvovalo u izvršenju navedenog krivičnog djela. Isti je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje radi kriminalističke obrade, dok su istražitelji Policijske stanice Visoko nastavili dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close