-TopSLIDENogometSport

Crvena zvezda zakazala, odluka pada u revanšu

Kvalifikacije za Ligu prvaka

U okviru 3. pretkola Lige prvaka Crvena zvezda bila je domaćin Sherifu iz Moldavije.

Zvezda je bila veliki favorit, ali je odigrala “samo” 1:1 sa gostima iz Moldavije.

Šok za domaće u 33. minuti, kada je Castaneda iskoristio veliki kiks Borjana i pogodio za 1:0.

Međutim, u samoj završnici prvog dijela Diony pogađ za izjednačenje.

Zvezda je krenula u nastavku po pobjedu, ali planove joj remeti crveni karton Kange u 58. minuti. I sa igračem manje je domaćin napadao, ali ne uspijeva doći do gola.

Zvezda će za sedam dana gostovati u Moldaviji i pokušat će ipak doći do play-offa i potencijalnih okršaja sa Dinamom iz Zagreba.

U drugom meču od 21 sat Olympiakos je odigrao 1:1 s Ludogorecom.

U svakom slučaju čeka nas puno uzbuđenja naredne sedmice, kada su na programu revanši.

Portal SportSport.ba

***

Malmo je u prvom meču trećeg pretkola Lige prvaka ugostio škotskog prvaka, ekipu Glasgow Rangersa, te je ostvario značajnu pobjedu (2:1). Šveđani su mogli i do uvjerljivije pobjede, ali su primili gol praktično u zadnjim sekundama.

Poveli su golom Rieksa u 47. minuti, da bi asistent kod prvog gola Birmančević postigao u 49. minuti gol za 2:0.

Čuvao je Malmo rezultat, odolijevao napadima škotskog velikana, ali ipak Davis u 95. minuti pogađa za 2:1, pa Rangersu kojeg vodi Steven Gerrard donosi nešto bolji rezultat uoči revanša za sedam dana.

Anel Ahmedhodžić je bio sjajan tokom čitavog meča i jedan je od igrača utakmice, te je očigledno da nije slučajno to što je na pragu jednog od klubova iz Serije A.

U Pragu Sparta je ugostila Monaco, a francuski velikan ima 2:0 i na pragu je prolaska u play-off. Tchouameni je u 37. minuti postigao vodeći gol za Monaco, a Volland u 59. minuti postavio konačnih 2:0.

Pobjednik duela Malmo – Rangers ide na boljeg iz dvomeča Olympiakos – Ludogorec, a Monaco će po svemu sudeći na pobjednika duela Genk – Šahtar.

Portal SportSport.ba

***

Rumunski Cluj ugostio je ekipu Young Boysa, a meč je završen rezultatom 1:1. Već u četvrtoj minuti Manea pogađa za 1:0, no u nadoknadi su gosti došli do jako bitnog gola. Postigao ga je Sierro.

PSV je uvjerljivo slavio protiv danskog Midtjyllanda, bilo je 3:0.

Sve je bilo riješeno u prvih pola sata igre. Golove su dali Madueke, Gotze i Gakpo. Nizozemci su tako jednom nogom zakoračili u play off.

Zanimljivo je bilo u Genku. Domaćin je vodio 1:0, a na kraju izgubio. 

Poveo je Genk golom Onuachua u 39. minufi, a u nastavku Tete s penala.u 63. minuti i Patrick u 81. donose preokret Ukrajncima.

Revanši su na programu za sedam dana.

Portal SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close