Izvještaj MUP-a ZDK za 12.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 12.11.2012. godine, u mjestu Perin Han, od strane lica: K.F., K.A., B.S., Š.O. i P.N., sva iz Zenice, počinjeno je krivično djelo nasilničko ponašanje i protupravno lišenje slobode lica K.Š. iz Kaknja. Navedeni počinioci su lišeni slobode i zadržani u službenim prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 12.11.2012. godine, u ulici Mehmeda Skopljaka, ispred trgovačke radnje “Family-Memić”, od strane dva NN lica izvršeno je razbojništvo nad K.M. iz Kaknja, od kojeg su otuđili torbicu u kojoj se nalazila određena količina novca. Navedeni K.M. je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 11/12.11.2012. godine, u mjestu Brijeg, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat-šupu, vlasništvo K.M., iz koje je otuđena određena količina alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close