PolitikaZDK

82 kilograma – Nakon najveće zapljene heroina u povijesti BiH niko nije uhapšen

Gotovo mjesec dana nakon što je otkrivena pošiljka heroina nadležne agencije još nikoga nisu uhapsile, a javnosti nisu predočene informacije da li postoje osumnjičene osobe. Sve što je javnosti saopćeno jeste da je pošiljku heroina otkrila Uprava za indirektno oporezivanje, koja je u Zenicu poslata iz Bugarske.

Ta štura informacija objavljena je pet dana nakon što je pronađena droga uz napomenu da cijeli slučaj preuzima SIPA. Tim povodom u međuvremenu smo kontaktirali i SIPA-u, ali smo dobili kratak odgovor da se provodi istraga pod nadzorom Tužilaštva BiH te da zbog zaštite interesa istrage ne može biti saopćeno više informacija.

Cijeli slučaj šturo je prezentovan medijima, bez ikakvih podataka na koji način su čak 82 kilograma heroina ušla u BiH, da li na nekom graničnom prijelazu, da li postoje osumnjičene osobe, da li je droga bila namijenjena za “tržište” BiH ili je naša zemlja bila tek prolazna ruta ka zemljama zapadne Evrope i slično.

Čak je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kritikovao smušenost nadležnih institucija u ovom slučaju, kazavši da mnoge stvari u konkretnoj akciji pronalaska droge nisu jasne. S obzirom da je procijenjena vrijednost otkrivenog heroina viša od 12 miliona KM, sama ta činjenica, kao i građani ove zemlje zaslužuju da znaju više.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close