43. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

„Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko!“ (usp. Mt 5,3) geslo je 43. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji će se ove godine slaviti u Komšini – Kondžilo 31. svibnja.

Zbog nezapamćenih poplava koje su pogodile veliko područje Bosne i Hercegovine iz solidarnosti prema mnogim obiteljima koje su ovom prirodnom katastrofom stradale, nakon razgovora s nadbiskupom metropolitom kardinalom Vinkom Puljićem i čuvarem svetišta, vlč. Antom Ćosićem, u ime Organizacijskog odbora Dan mladih odlučeno je da ovogodišnji Dan mladih bude isključivo molitveno-pokorničkog karaktera. Program započinje u 9 sati pokorničkim bogoslužjem. Tradicionalna procesija s čudotvornom slikom Gospe Kondžilske krenut će u 10 sati, te će se na brdu Kondžilo u 11 sati slaviti Misno slavlje koje će predslaviti kardinal Puljić.

Poslije slavlja Svete mise na brdu Kondžilo objavit će se rezultati natječaja koji je sredinom travnja objavio Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ za sve formalne i neformalne skupine mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Poslije objavljenih rezultata na istom mjestu će biti i potpisivanje ugovora. Mole se svi mladi koji su poslali svoje projekte na ovaj natječaj, da budu prisutni na Danu mladih kako bi valjano potpisali ugovore.

„Ove godine na Danu mladih utecimo se molitvama našoj Gospi Kondžilskoj za sve ljude koji su bili pogođeni poplavama“, stoji u dopisu NCM „Ivan Pavao II.“

(kta/mladicentar)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close