4. OPEN-s Zenica 2014. od 08. do 11. oktobra

Danas je u press salonu Općine Zenica održana press konferencija 4. OPEN-s Zenica 2014, koju je organizovala Direkcija sajma OPEN-s. Tema press konferencije bilo je održavanje 4. Sajma OPEN-s koji će se održati od 8. do 11. oktobra 2014. godine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

Ovo je Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva.

Organizatori sajma OPEN-s su Asocijacija organskih proizvođača ZDK i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, koja je svojim idejama, radom i kreativnošću obogatila sadržaj sajma OPEN-s.
Slogan 4. OPEN-s je: “Plastenička proizvodnja – budućnost i izazovi”.

Predstavnici direkcije Sajma OPEN-s Zenica 2014: Jasmin Imamović, PR sajma i Izvršni menadžer u Asocijaciji Mostovi prijateljstva, Refik Alihodžić, direktor Sajma OPEN-s Zenica 20014, te Melih Karan, zadužen za realizaciju kulturnih sadržaja na Sajmu, prisutne novinare su upoznali sa sadržajem i programom sajma.

Istaknuto je da se, do sada, prijavio veliki broj izlagača-poljoprivrednih proizvođača iz cijele BiH koji će sa svojim proizvodima biti smješteni u velikom šatorskom naselju tj. džinovskom plasteniku sa preko 2000 kvadrata zatvorenog prostora (najveći plastenik u u BiH i u regiji) na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice.
Takođe će tokom održavanja sajma biti organizovan i bogat kulturno-umjetnički program sa preko 200 učesnika. Biće organizovana smotra folklora, druženje sa sevdalinkom, i drugim kulturnim programima, koji na najbolji način promovišu etno-narodno stvaralaštvo naroda BiH. Bit će organizovan trećeg dana sajma i okrugli sto na temu “Plastenička proizvodnja- budućnost i izazovi.

Generalni pokrovitelj Sajma je Općina Zenica, koja je uvijek davala punu podršku ovoj manifestaciji, na čelu sa načelnikom, Husejinom Smajlovićem. I ovaj Sajam je dokaz da je Zenica sajamski grad.

Medijski pokrovitelji Sajma OPEN-s Zenica 2014. su RTV Zenica i portal Zenicablog.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close